Veelgestelde vragen over onze zero emission-machines

Om accuaangedreven bouwmachines en bouwapparaten in actie te zien is huur of een demo zeer geschikt. Zo kunt u de e-machines op uw eigen bouwplaats testen. Neem daarom contact op met uw verkooppartner, de dichtst bijzijnde verkooplocaties vindt op de website: https://locations.wackerneuson.com/lf/

Nee, de zero emission-producten zijn net zo eenvoudig en intuïtief te bedienen als conventionele machines. Het bouwmateriaal start letterlijk met slechts één druk op de knop.

Ja, onze zero emission-machines en bouwapparaten beschikken over een vergelijkbaar vermogen als onze conventionele modellen.

Dat hangt af van het bouwapparaat of de bouwmachine. Ook door de toepassing en de toepassingsomstandigheden varieert de duur van de looptijd. Voor meer dan 90% van de toepassingen van onze klanten is een acculading voldoende voor een volle werkdag. Tussentijdse ladingen kunnen de looptijd nog een keer verlengen.

Dat hangt af van het bouwapparaat of de bouwmachine, en van de lader, de gekozen accuopties en het vermogen van de laadaansluiting. In de praktijk worden onze accuaangedreven machines 's nachts opgeladen, zodat de acculooptijd voldoende is voor een volle werkdag. Met een tussentijdse lading van 1 uur overdag kan de toepassingstijd met 25% worden verlengd.  Omze bouwmachines zijn met de meest gangbare stroomaansluitingen, zoals Schuko/CEE en type 2-stekkers uitgerust om altijd en overal te kunnen worden opgeladen en zodat hun vermogen volledig kan worden ingezet. Bovendien bieden we met Battery One en de Charging Box de eerste infrastructuuroplossingen voor e-bouwplaatsen op de markt.

Elektrische aandrijfsystemen zijn duurder dan conventionele aandrijvingen, dat ligt voornamelijk aan de kosten voor de accu en de elektrische componenten. Accuaangedreven bouwmachines en bouwapparaten zijn over de volledige levensduur echter duidelijk voordeliger dan hun conventioneel aangedreven tegenhangers, omdat de bedrijfskosten gemiddeld de helft en de onderhoudskosten een derde minder zijn.

De besparing verschilt per zero emission-machine en de energiekosten. Gemiddeld dalen de bedrijfskosten met de helft en de onderhoudskosten met een derde. Zo worden de hogere aanschafskosten van de machines gecompenseerd.

Accuaangedreven bouwmachines zijn de toekomst en blijven waardestabiel, daarom kunt u rekening houden met een hogere inruilwaarde dan bij conventioneel aangedreven machines. De restwaarde van de machines zit ook in de gebruikte grondstoffen, die kunnen worden gerecycled.

Omdat we al meer dan 10 jaar machines uit onze zero emission-portfolio aanbieden, kunnen we vele praktijkvoorbeelden van klanten ter plaatse laten zien. Enkele berichten over toepassingsmogelijkheden vindt u hier: https://magazine.wackerneuson.com/en/zero-emission/

In veel situaties op de bouwplaats is het gebruik van elektrische bouwmachines en bouwmateriaal de ideale oplossing. Bijvoorbeeld wanneer uitlaat- en geluidsemissies zo laag mogelijk moeten worden gehouden - ongeacht of dat in binnensteden is, in gevoelige omgevingen zoals in de buurt van kleuterscholen of ziekenhuizen of omdat u 's nachts werkt.
Of machines en bouwmateriaal uit het zero emission-portfolio voor uw toepassing geschikt zijn, kunt u het beste bespreken met uw verkooppartner.

Onze elektrisch aangedreven bouwmachines zijn zelfs tot 20 decibel stiller dan hun conventionele tegenhangers. Zelfs 10 decibel minder betekent een halvering van het waargenomen volume. Dit heeft overigens nog een tastbaar economisch voordeel, want vaak moet er in geluidsgevoelige omgevingen worden gewerkt.

Neem hiervoor contact op met uw Wacker Neuson-verkooppartner.

Tussentijdse ladingen in stilstandstijden zijn bij lithium-ionaccu's altijd nuttig. Al binnen korte laadtijden is een significante hoeveelheid energie opgeladen.

Wacker Neuson biedt naast zero emission-machines ook infrastructurele oplossingen aan voor de bouwplaats. Daaronder vallen naast laders, snelladers en accutransportsystemen ook een Charging Box CB250, waarmee accuaangedreven elektrische machines op de bouwplaats zelfstandig kunnen worden opgeladen, net als een powerbank.

De accuaangedreven machines en bouwmateriaal van Wacker Neuson kunnen ingezet worden in het temperatuurbereik van -10 tot +50 graden. Het opladen bij lagere temperaturen is eveneens geen probleem, de accu's (Battery One BOB) van bouwmateriaal kunnen tot -20 graden worden opgeladen. Bij alle bouwmachines met lithium-ionaccu's is een accuverwarming geïntegreerd, zodat opladen tot -15 graden mogelijk is.  Als de accuaangedreven machines in zeer koude omgevingen worden ingezet of opgeslagen, is een speciale behandeling aan te bevelen om de acculevensduur te verhogen - bijvoorbeeld door diepe ontladingen tijdens lange opslag van lege accu's in kou te voorkomen.

De accu van alle bouwmachines kan met enkele handelingen worden vervangen. Een lege accu is in enkele seconden vervangen met een volle accu of van de stampers afgehaald en op de trilplaat aangebracht: het is maar net welk apparaat op dat moment nodig is. Dankzij het Battery One-concept is de BOB-accu multifunctioneel en kan voor alle bouwapparaten van Wacker Neuson en gedeeltelijk zelfs fabrikantonafhankelijk worden ingezet. Meer informatie vindt u hier: link naar Battery One. In de bouwmachines zijn de lithium-ionaccu's permanent ingebouwd en niet bedoeld om in bedrijf te worden vervangen. Ze kunnen echter wel in een werkplaats worden gerepareerd of vervangen.

De accuaangedreven bouwmachines van Wacker Neuson kunnen of aan een gewoon stopcontact (Schuko), een industrieel stopcontact (CEE) of aan een Wallbox (type 2-stekker) worden opgeladen. De meeste bouwplaatsen beschikken bovendien over een bouwstroomaansluiting. Als dit niet beschikbaar is, biedt Wacker Neuson naast emissievrije machines ook infrastructurele oplossingen voor de e-bouwplaats. Met de Charging Box CB250 kunnen op de bouwplaats de accuaangedreven bouwmachines zelfvoorzienend worden opgeladen, mocht er geen stroom aanwezig zijn. Net zoals dat gaat met een powerbank.

Met de Wacker Neuson zero emission-oplossingen kunt u de CO2-emissies tot wel 90% reduceren, waarbij de accuproductie en energieopwekking al zijn meegerekend. In bedrijf stoten de zero emission-machines geen uitlaatgassen uit en daardoor dus ook geen CO2. Daarom worden het milieu en allen, die op de bouwplaats werken, ontlast.

In de zero emission-machines van Wacker Neuson worden voornamelijk lithium-ionaccu's gebruikt. De wieldumper DW15e, evenals eerdere generaties van de wielladers WL20e worden met een loodzuuraccu (AGM) aangedreven.

Wacker Neuson biedt de Systainer® van Tanos exclusief in een speciale uitvoering voor het transporteren en laden van Wacker Neuson-accu's in de BOB-serie aan. In deze robuuste systeembox zijn de accessoires voor accuaangedreven apparaten beschermd tegen beschadiging en vuil en kunnen ze veilig worden vervoerd en voor korte tijd worden opgeborgen. Voor een langere opslag is een veiligheidskast nodig.

Alle accuaangedreven zero emission-machines zijn onderworpen aan verschillende beschermingsklassen voor gebruik en transport, waaronder bijvoorbeeld laadbeveiliging tijdens transport en de verplichting om een ​​brandblusser mee te nemen. Neem hierover contact op met uw verkooppartner, omdat de voorschriften per land verschillen.

Veroudering speelt in de accutechnologie een ondergeschikte rol, bepalend is het aantal volledige laadcycli.

Bij de door Wacker Neuson gebruikte lithium-ioncellen garanderen we 2000 cycli met 80% State of Health (restcapaciteit).
Dit komt overeen met 10.000 bedrijfsuren. Onze tip: een gemiddelde laadtoestand bij stilstand en opslag verlengt de levensduur van de accu.