WL28e

Wacker Neuson Radlader WL28e met Palettengabel in Einsatz

Wielladers WL28e: Elektrisch, krachtig, milieuvriendelijk

De prestatiekenmerken van de elektrisch aangedreven WL28e-wiellader komen overeen met die van een conventionele dieselaangedreven machine. De ingebouwde lithium-ionbatterij van 96 volt is optioneel verkrijgbaar in drie vermogensniveaus, waardoor de gebruiks- en oplaadtijden optimaal kunnen worden afgestemd op de werkvereisten. Verschillende oplaadkabels en oplaadstekkers maken het mogelijk om de machine flexibel op te laden. De WL28e werkt ter plaatse volledig vrij van uitlaatgassen en met een duidelijk lagere geluidsemissie. Voor de gebruiker betekent dit een verhoogde flexibiliteit in gebruik, bescherming van het milieu en aanzienlijke besparingen op de bedrijfskosten. Het lage ontwerp van de voorwagen zorgt voor een perfecte overzichtelijkheid en hoge kieplasten. Pallets met straatstenen of andere transportgoederen tot 1,6 t kunnen zonder problemen worden verwerkt.

Wacker Neuson wiellader WL28e lithium-ion accu, studio

Krachtige lithium-ionaccu

 • Al naar gelang het toepassingsgebied en het doel kunt u altijd de bijpassende accugrootte kiezen. Er zijn in totaal drie onderhoudsvrije lithium-ionaccu's beschikbaar: Standaard is 14,1 kWh, optioneel verkrijgbaar zijn uitvoeringen van 18 kWh of 28 kWh.
 • Een ingebouwde oplader van 3 kW is standaard. Optioneel kan een tweede lader van 3 kW gekozen worden om het laadvermogen op te voeren tot 6 kW. Dit is bijzonder geschikt bij de middelgrote en grote accu een snelle laadtijd te bereiken.
Wielladers WL28e

Eenvoudige laadmogelijkheden

 • De laadklep is gemakkelijk toegankelijk vanaf de buitenkant van de machine. Daarachter bevinden zich het stopcontact, de activeringsschakelaar en de aanduiding van de laadstand.
 • De laadkabel (type 2 stekker aan de machinezijde, bekend uit de automobielbranche) inclusief bedieningskastje is verkrijgbaar met verschillende stekkers: 230 V / 10 A Schuko, 230 V / 16 A CEE (blauw, 3-polig), 400 V / 16 A CEE (rood, draaistroom, 5-polig), 400 V / 16 A (type 2 stekker Wallbox, IEC 62196) en andere adapterstekkers.
 • De naar keuze te selecteren laadstekkers maken het mogelijk om de gekozen accu snel en gecoördineerd op te laden. In combinatie met de ingebouwde oplader bent u verzekerd van een efficiënt en veilig laadproces.
Wielladers WL28e

Hoge productiviteit dankzij de lage voorwagen

 • De lage voorwagen maakt hoge kieplasten en losbreekkrachten mogelijk, zodat per werkcyclus maximale ladingen verplaatst kunnen worden.
 • De lage voorwagen biedt een uitstekend zicht op het aanbouwdeel, de directe werkomgeving en de gehele machineomgeving. Deze aspecten garanderen dat de bestuurder veilig kan werken met de machine.
 • De hulphydraulica voor op de laadarm wordt beschermd door leidingen (3e stuurkring, 4e stuurkring, brandstoflekleiding, drukloze retourleiding, afhankelijk van het model). Dit is een uniek kenmerk binnen de klasse van compacte wielladers. De slijtage wordt geminimaliseerd en dus gaat de machine langer mee.
Wacker Neuson wiellader WL28e cabine, studio

Comfortcabine

 • De comfortcabine maakt veilig en geconcentreerd werken mogelijk: 4-koloms ontwerp, diepgetrokken ruiten en panorama-achterruit voor optimaal zicht rondom. Een doordacht verwarmingsconcept met elektrisch verwarmde voor- en achterruit, stoelverwarming en dakpaneelverwarming zorgen voor een aangenaam werkklimaat. Ergonomisch gerangschikte bedieningselementen, een nieuw interieur en minder trillingen en lawaai in de binnenruimte verhogen het comfort voor de bestuurder.
 • De ruimte in de cabine is toonaangevend in zeer compacte wielladers. Afhankelijk van de standaarduitrusting en de configuratie staan steeds twee verschillende joysticks ter beschikking. De Coming-Home-verlichting zorgt voor extra comfort en veiligheid.
 • De cabine is ook voor grotere bestuurders geschikt, wat bij zeer compacte wielladers niet vanzelfsprekend is. Het aangename werkklimaat verminder de vermoeidheid van de bestuurder. De geoptimaliseerde toegang met antislip traptreden zorgt ervoor dat de bestuurder veilig kan in- en uitstappen.
Wacker Neuson wiellader WL28e display digitaal, studio

Overzichtelijk digitaal display

 • De belangrijkste functies altijd in een overzicht: via het digitale display heeft de bestuurder altijd een goed overzicht tijdens het uitvoeren van werkzaamheden.
 • In de buitenste rand van het display verschijnen standaard indicaties zoals het waarschuwingslampje voor de handrem of het controlelampje voor de richtingaanwijzers of het grootlicht.
 • In het informatiegebied in het midden van het display zijn er drie hoofdweergaven en een veelvoud aan nuttige informatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bedrijfsurenteller, de laadstatus van de aandrijfaccu, de resterende looptijd/laadtijd, de snelheidsweergave, het gemiddelde verbruik, het recuperatieniveau, de datum, tijd of de temperatuur van verschillende componenten.

Meer functies

Wielladers WL28e

Maximale tractie door het knik-pendelsysteem

 • Dankzij de knik-pendelbesturing met een pendelhoek van 12° behouden alle vier wielen ook op oneffen terrein een goede grip op de ondergrond en de bestuurder behoudt zo optimale controle. Dit verhoogt de productiviteit van het totale systeem van de machine.
 • De grote knik- en pendelhoek zorgt voor een stevige grip op de ondergrond en de machine is daardoor eenvoudig te manoeuvreren. Onder nauwe omstandigheden worden zo botsingen van de voorkant en achterkant van de machine voorkomen.
 • Terwijl de voor- en achterwagen onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen, kan de bestuurder fijngevoelig op elke oneffenheid reageren. Dit verhoogt het comfort voor de bestuurder en maakt werken gedurende langere tijd mogelijk, zonder moe te worden.
Wacker Neuson wiellader WL20-WL110, Aanbouwdelen wisselen

Efficiënt verwisselen van aanbouwdelen

 • Dankzij het hydraulische snelwisselsysteem kunnen aanbouwdelen gemakkelijk worden verwisseld. Daardoor is de machine direct weer klaar voor gebruik. Dit verhoogt de productiviteit en daarmee het rendement.
 • Het hydraulische snelwisselsysteem voor aanbouwdelen maakt deel uit van de standaarduitrusting van alle wielladers van Wacker Neuson.
 • Het uitstekende zicht op de koppelingspunten maakt het verwisselen van aanbouwdelen zeer eenvoudig. Bovendien maakt de tweehandige bediening tijdens het ontkoppelen het wisselen bijzonder veilig.
Wielladers WL28e

Consistent en eenvoudig bedieningsconcept

 • Alle wielladers van Wacker Neuson hebben een consistent bedieningsconcept met overzichtelijke en ergonomisch gerangschikte schakelaars en toetsenblokken. Alle wielladers van Wacker Neuson zijn op vrijwel dezelfde manier te bedienen. Het voordeel hiervan is dat de bestuurder snel aan de slag kan met de verschillende wielladers van Wacker Neuson en zo productief kan werken.
 • Wacker Neuson's bedieningsfilosofie zorgt ervoor dat de gebruiker de machine gemakkelijk kan begrijpen, zodat hij/zij veilig en productief kan werken. De gebruiker kan verschillende Wacker Neuson-machines bedienen, zelfs uit verschillende productgroepen. Dit blijkt bijvoorbeeld uit steeds terugkerende elementen zoals de Jog Dial, de joystick, het display, de toewijzing van schakelaars, enz.
Wacker Neuson wiellader WL28e Joystick, studio

Ergonomische joystick

 • De joystick ligt veilig en comfortabel in de hand. De besturing is zowel direct als fijngevoelig. Daardoor heeft de bestuurder de machine en de belangrijkste functies altijd onder controle.
 • Naast standaardfuncties, zoals de keuze van de rijrichting en het snelheidsniveau, kunnen ook vele andere functies via de joystick worden bediend, zoals de differentieelblokkering, het 3e stuurkring en alle elektrische functies. Hierdoor kunnen aanbouwdelen comfortabel met één hand worden bediend.
 • De concentratie van de belangrijkste functies op de joystick zorgt voor een comfortabel werken, ook na langere tijd, en verhoogt de efficiëntie bij het werken met de machine in het algemeen.
Wielladers WL28e

Ergonomische werkplek

 • Veel beenruimte, overzichtelijk ingedeelde bedieningselementen, een comfortabele bestuurdersstoel en zicht op het aanbouwdeel: een werkplek die de bestuurder motiveert en aan alle kanten ondersteunt.
 • Door de aangepaste standaarduitrusting verhoogt het comfort voor de bestuurder en kan hij ook langere tijd optimaal met de machine werken.
Wielladers WL28e

Aangename werkomgeving

 • De werkomgeving in de cabine is uitstekend, dankzij een effectief werkende verwarmings- en ventilatie-installatie met ventilatoren, frisseluchtfilters en goed geplaatste luchtsproeiers.
 • Afhankelijk van het soort cabine zijn voldoende luchtsproeiers gemonteerd, wat een goede luchtcirculatie mogelijk maakt en een aangename werkomgeving voor de bestuurder creëert.
Wielladers WL28e

Ventilatie naar behoefte

 • De cabine beschikt aan beide zijden over grote deuren die wijd geopend kunnen worden. Het bovenste venster kan geheel opengeklapt en vergrendeld worden. Openingsventilatie is tevens mogelijk. Dit zorgt ook zonder airconditioning voor frisse lucht in de cabine en verhoogt het comfort voor de bestuurder bij warm weer.
Wielladers WL28e

Comfortabele en ergonomische bestuurdersstoel

 • De bestuurdersstoel is verstelbaar, ergonomisch gevormd en goed geveerd. De als optie verkrijgbare, luchtgeveerde comfortabele stoel biedt nog aangenamere omstandigheden. Bij koud weer is een stoelverwarming verkrijgbaar. Dit verhoogt het comfort voor de bestuurder en kan hij langere tijd met de machine werken zonder moe te worden.
 • Per model zijn verschillende stoelen verkrijgbaar, die op de grootte van de machine zijn afgestemd. De verschillende instelmogelijkheden van de stoel maken individuele instellingen voor de bestuurder mogelijk en bieden daardoor optimaal comfort.
Wacker Neuson wiellader WL25-WL110, Load swing demping

Lastcompensator

 • De lastcompensator is elektrisch te activeren en maakt een optimaal gebruik van de machine mogelijk op lastig terrein en op de weg. Zeer aanbevelingswaardig is deze lastcompensator als de machine een hoge last in de bak of een zwaar aanbouwdeel op hoge snelheid moet verplaatsen over een lang traject. De lastcompensator zorgt dan voor meer veiligheid en comfort voor de bestuurder.
 • Bij hoge snelheden voorkomt de lastcompensator dat de machine heen en weer schommelt. Dit verhoogt de veiligheid voor de bestuurder en beschermt de voertuigcomponenten, aangezien stoten worden opgevangen.
Wielladers WL28e

Eenvoudig in- en uitstappen

 • Met enkele stappen kan de bestuurder comfortabel in de cabine of de bestuurderscabine van de machine komen. De royaal geplaatste, antislip traptreden en de goed bereikbare handgrepen maken dit mogelijk. Dit verhoogt de veiligheid van de bestuurder bij het in- en uitstappen.
Wacker Neuson wiellader WL28e handgas, studio

Handgas

 • Met het handgas kan de bediener een constante rijsnelheid instellen. Het voetpedaal hoeft niet bediend te worden. De traploze instelling verloopt comfortabel en nauwkeurig via een overeenkomstige potentiometer.
 • Door bij ingestelde rijsnelheid het voetpedaal in te trappen neemt u de weer controle over. Als u het pedaal vervolgens weer loslaat, dan blijft de machine op de ingestelde snelheid rijden.
 • Het handgas maakt comfortabel en geconcentreerd werken met aanbouwdelen zoals een veegmachine, heggenschaar of klepelmaaier mogelijk, ook gedurende een langere periode.
Wielladers WL28e

Cabinevering met hydrolagers

 • Trillingen, vibraties en stoten worden door de machine opgevangen door de cabinevering met hydrolagers. Het lichaam van de bestuurder is goed beschermd en zo kan hij ook langere tijd ontspannen en zonder moe te worden met de machine werken.
 • De concentratie van de bestuurder wordt minder door trillingen en stoten beïnvloed en daarom kan hij langere tijd efficiënt werken.
Wielladers WL28e

Verstelbaar stuurwiel of stuurkolom

 • Het stuurwiel en de stuurkolom kunnen zowel in de hoogte als in hellingshoek individueel worden ingesteld met een groot instelbereik. Dit garandeert dat iedere bestuurder ergonomisch met de voor hem passende instellingen met de machine kan werken.
Wacker Neuson wiellader WL20-WL70, Poedercoating

Hoogwaardige poedercoating

 • In tegenstelling tot de gebruikelijke natte lak, wordt de levensduur van de machine met poedercoating aanzienlijk verlengd. Daarnaast is deze aanpak efficiënter en tegelijk milieuvriendelijk.
 • De duurzame poedercoating garandeert waardevastheid en zorgt voor een navenant hoge doorverkoopwaarde van de machine.
Wielladers WL28e

Twee sterke hefcilinders

 • Twee krachtige hefcilinders garanderen dat de lastverdeling altijd optimaal op de laadarm overgaat. Bovendien wordt het gehele laadsysteem stabieler, hetgeen de bestuurder tijdens het werk ondersteunt.
 • De torsiestijve laadarm in combinatie met twee hefcilinders voorkomt schade door torsie aan het laadsysteem op optimale wijze. Dit vermindert eventuele servicekosten en verhoogt het waardebehoud van de machine.
Wielladers WL28e

100% schakelbare differentieelblokkering

 • De 100% schakelbare differentieelblokkering levert indien nodig voor maximale tractie en stuwkracht en zorgt voor minder slijtage van de banden. Dat vergroot de efficiëntie van uw machine.
 • Bij normaal rijden is de differentieelblokkering uitgeschakeld. Dit zorgt voor veiligheid, minder slijtage en derhalve lagere bedrijfskosten.
Wielladers WL28e

Perfect afgestemde kinematiek

 • De kinematiek is afgestemd op de grootte van de machine - dat garandeert voor elke machine optimale krachtverhoudingen en een maximale productiviteit.
 • De optimale afstemming en verwerkingskwaliteit van de laadarmconstructie en de hydraulische cilinders verlengen de levensduur van de machine. Deze factoren zorgen dus voor een absolute meerwaarde voor de klant door een verhoogde efficiëntie tijdens het uitvoeren van werkzaamheden.
 • De theoretisch maximaal mogelijke hijskracht van de machine is altijd groter dan de werkelijke kieplast. De grote hydraulische cilinders bieden dus altijd voldoende reserve en de cilinders worden niet op maximale capaciteit bediend.
Wacker Neuson wiellader WL20-WL110, afmetingen, wendbaarheid

Compacte afmetingen en optimale wendbaarheid

 • De machine overtuigt met zijn compacte constructie met een kleine draaicirkel en optimale wendbaarheid. Werkzaamheden onder nauwe omstandigheden zijn hierdoor geen probleem meer.
 • Compacte afmetingen en een optimale wendbaarheid zorgen voor een hoge manoeuvreerbaarheid. De machine is niet onnodig breed of lang, de ruimte en de omvang van de machine worden altijd optimaal benut.
Wacker Neuson wiellader WL28e snelheid 20 km/u, 25 km/u, studio

Rijsnelheid 20/25 km/u

 • Optioneel is een snelheidsverhoging tot 20 km/u resp. 25 km/u mogelijk.
 • Snelheidsverhoging 20 km/u: ideaal compromis tussen de acculooptijd en een snelle verplaatsing bij transportwerk.
 • Snelheidsverhoging 25 km/u: snellere verplaatsing van de machine van A naar B met de bijbehorende tijdsbesparing.
Wacker Neuson wiellader WL20-WL110, Multitool gereedschapsdrager

De wiellader als apparaatdrager

 • Het werk dat wielladers moeten verzetten is zeer gevarieerd, maar dat zijn de aanbouwdelen van Wacker Neuson ook. Met ons uitgebreide en goed doordachte aanbouwdelenassortiment maakt u van ieder model in een multifunctioneel inzetbare machine.
 • De investering "wiellader" kan voor een groot aantal taken gebruikt worden en is daarom zeer kostenefficiënt.
 • U kunt de machine het hele jaar door gebruiken (bijv. ook in de winter) door het gebruik van veel verschillende aanbouwdelen, al naar gelang de toepassing.
Wielladers WL28e

Optimale banden

 • De juiste banden voor wielladers spelen in de praktijk een belangrijke rol. Als de banden optimaal zijn afgestemd op de ondergrond en het gebruiksterrein, dan kan de bestuurder probleemloos met de machine werken.
 • De keuze van de juiste banden biedt maximale tractie en minimale slijtage, hetgeen geld bespaart omdat banden niet vaak vervangen hoeven te worden.
 • Voor optimale prestaties op elk ondergrond heeft u, afhankelijk van het model, de keuze uit zeven profielen: EM-profiel, AS-profiel, SureTrax-profiel, RP-profiel, MPT-profiel, Multiuse-profiel en Bibload-profiel. Dit garandeert af fabriek een maximale flexibiliteit van de machine.
Wacker Neuson wiellader WL20-WL110, Bestuurdersstandaard

Keuze uit bestuurderscabines

 • Afhankelijk van de machine zijn verschillende bestuurderscabinecabines verkrijgbaar: Vast dak, opklapbaar EPS-dak, hydraulisch neerlaatbaar EPS Plus-dak en verschillende cabine-uitvoeringen. De keuze van de juiste bestuurderscabine biedt maximale flexibiliteit voor talrijke toepassingen en omstandigheden.
Wacker Neuson wiellader WL20-WL28, Easy Protection System (eps)

Inklapbaar EPS-dak (Easy Protection System)

 • Compacte wielladers kunnen optioneel met het inklapbare EPS-dak (Easy Protection System) worden uitgerust. Dit dak voldoet aan de huidige Europese machinerichtlijn volgens ROPS- en FOPS-bescherming. Met een paar handelingen kan het EPS op een lage doorrijhoogte voorbereid worden.
 • Het EPS verhoogt de flexibiliteit van de machine, omdat deze ook lage doorgangen kan passeren. Bovendien vergroot dit systeem de toepassingsmogelijkheden van de machine. Waar anders wellicht meerdere machines gebruikt zouden moeten worden, kunnen de werkzaamheden nu uitgevoerd worden met slechts één machine. Tegelijkertijd blijft de veiligheid van de bestuurder gewaarborgd.
Wielladers WL28e

Battery Management System (BMS)

 • De lithium-ion-accu wordt optimaal bewaakt door het ingebouwde elektronische systeem.
 • Dankzij het BMS zijn ook aanzienlijk hogere laadstromen, kortstondige vermogenspieken en een permanente temperatuurbewaking mogelijk. Bovendien wordt de accu altijd voorverwarmd tot de optimale bedrijfstemperatuur.
 • Het Battery Management System (BMS) verhoogt de efficiëntie én de veiligheid van de accu en sluit diepontlading uit.
Wacker Neuson wiellader WL28e Blue Saftey Light, studio

Blue Safety Light

 • Het Blue Safety Light is een optisch waarschuwingssysteem voor achteruitrijden. Het wordt automatisch geactiveerd wanneer de achteruitversnelling wordt ingeschakeld en projecteert op enige afstand een blauw lichtpunt op de grond.
 • Personen in de gevarenzone kunnen de machine ondanks de afwezigheid van een motorgeluid waarnemen en kunnen zich daarop van de gevarenzone verwijderen.
 • Het Blue Safety Light verhoogt de veiligheid bij het achteruitrijden met een geluidsarme e-machine dus aanzienlijk.
Wielladers WL28e

Elektrische parkeerrem

 • De elektrische parkeerrem wordt automatisch ingeschakeld wanneer de machine stilstaat, de rijrichting op neutraal staat of de bestuurder de stoel verlaat. Op dezelfde manier wordt de parkeerrem automatisch vrijgegeven wanneer de machine via het gaspedaal weer op gang wordt gebracht. Dit biedt de bestuurder en zijn werkomgeving een maximum aan veiligheid en comfort. De machine kan door de elektrische parkeerrem daarom zeer efficiënt worden bediend.
 • Natuurlijk kan de bestuurder de elektrische parkeerrem ook handmatig activeren of uitschakelen door een schakelaar in te drukken. De bestuurder heeft zo steeds de controle en kan naar eigen behoefte en gewoonten met de machine werken.
 • De elektrische parkeerrem biedt zowel een comfortabele Auto Hold- als een Hill Hold-functie. Dit verhindert het ongewenst wegrollen van de machine en verhoogt daarmee de veiligheid tijdens het werken. Bovendien wint het remsysteem energie terug via zogenaamde recuperatie, hetgeen de looptijd van de machine verder verlengt.
Wielladers WL28e

Kleurgecodeerd bedieningsconcept

 • Alle bedieningselementen zijn binnen handbereik en de bestuurder heeft via het optimaal gepositioneerde display altijd de belangrijkste machine-informatie in beeld. De schakelaars en bedieningselementen zijn met kleuren in verschillende groepen onderverdeeld: grijs = elektrisch systeem, rood = veiligheid, blauw/oranje = aandrijfsysteem, groen = hydraulica. Dit zorgt ervoor dat informatie altijd snel kan worden geïdentificeerd en gevonden.
 • De gestandaardiseerde bedieningsfilosofie van Wacker Neuson en het kleurgecodeerde bedieningsconcept stellen de bestuurder in staat de machine intuïtief te bedienen. De snelle oriëntatie vergemakkelijkt het voor nieuwe of steeds wisselende bestuurders het werken met de machine onder de knie te krijgen en verhoogt tegelijkertijd de werkveiligheid.
Wacker Neuson wiellader WL28e bliksem, studio

Ledverlichting

 • De LED-verlichting conform StVZO is standaard. Optioneel kunt u voor verschillende vereisten kiezen voor extra werklampen en een nóg krachtiger LED-pakket. Dit maakt een individueel aangepast werken met de machine mogelijk, ook in het donker.
 • Een goede verlichting van de werkplaats verhoogt de bedrijfsveiligheid en laat de bestuurder ook langere tijd met de machine werken zonder moe te worden.
 • De cabine is voorzien van Coming Home-verlichting, die zorgt voor extra comfort en veiligheid.
Wielladers WL28e

Gedeelde hydraulische slangen

 • Bij wielladers van Wacker Neuson worden de lengten van hydraulische slangen kort gehouden; de slangen zijn op meerdere plaatsen gedeeld. Wanneer een hydraulische slang moet worden vervangen, hoeft niet de hele slang van het hydraulisch circuit te worden vervangen, maar alleen het betreffende deel. Dit versnelt reparatietijden aanzienlijk en is bovendien kostenefficiënt.
Wielladers WL28e

Eenvoudig onderhoud

 • De motorkap kan naar boven worden geopend, terwijl de bestuurdersstoel en diverse toegangspanelen in een paar eenvoudige stappen verwijderd kunnen worden. Zo zijn het hydraulische stuurblok, de pompen, de accu en de elektromotoren probleemloos bereikbaar. Dit zorgt voor eenvoudig en tijdbesparend onderhoud van de machine.
 • Een groot pluspunt van de elektrische machine is dat deze over het algemeen beduidend minder onderhoud vergt dan een machine met een dieselmotor.
Wielladers WL28e

Hydraulische aansluitingen achter

 • De machine kan worden uitgerust met hydraulische aansluitingen achter (enkel- of dubbelwerkend). Hierdoor krijgt de machine meer toepassingsmogelijkheden, omdat hydraulische aanbouwdelen achter of kiepaanhangers gebruikt kunnen worden.
 • De verschillende hydraulische opties voor achter breiden het toepassingsspectrum van de machine uit en bieden in het gebruik meer flexibiliteit. Eén machine kan multifunctioneel voor verschillende activiteiten worden ingezet, zo zijn er geen extra voertuigen of machines nodig.
Wacker Neuson wiellader WL28e bedrijfstijd, toepassing

Altijd de juiste looptijd

 • Afhankelijk van de grootte van de accu kunt u een bedrijfstijd van meer dan 5 uur in continubedrijf bereiken. De gebruikstijden van de accu hangen daarbij sterk af van de gebruiksomstandigheden, het soort werkzaamheden en de manier van rijden. Dit kan ook tot een aanzienlijk langere looptijd leiden. In extreme gevallen kunnen de looptijden ook korter zijn.
Wacker Neuson wiellader WL28e lage bedrijfskosten, toepassing

Lage bedrijfskosten

 • De bedrijfskosten over de levensduur van de machine zijn bij een elektrisch aangedreven machine duidelijk lager in vergelijking met een machine die op diesel rijdt. Tegelijkertijd heeft u minder energie- en servicekosten.
 • De iets hogere investeringskosten voor een volledig elektrisch aangedreven machine betalen zich bij een gemiddelde levensduur van de machine na bepaalde tijd terug, afhankelijk van het gebruiksgedrag en het toepassingsgebied. Het zuiver elektrische aandrijfsysteem is op de lange termijn altijd het voordeligste alternatief.
Wielladers WL28e

Oliehoeveelheid afstellen

 • De oliehoeveelheid van de 3e stuurkring is traploos aanpasbaar. Hierdoor kan de machine worden aangepast aan de vereisten van hydraulische aanbouwdelen met rotorende verbruikers.
 • De aanpassing van de oliehoeveelheid stelt de bestuurder in staat comfortabel en efficiënt met de machine en het aanbouwdeel te werken.
Wacker Neuson wiellader WL28e efficiënt gebruik van aanbouwdelen, toepassing

Efficiënt gebruik van aanbouwdelen

 • U kunt de machine ook stationair gebruiken. In dit geval staat de machine op de plaats en wordt de werkhydrauliek van de 3e stuurkring gebruikt om een aanbouwdeel, zoals een houtsplitser, aan te drijven. Dit vergroot het toepassingsgebied van de machine aanzienlijk.
Wacker Neuson wiellader WL28e rijmodi, studio

Verschillende rijmodi

 • De machine is standaard uitgerust met twee verschillende rijmodi, die u met één druk op de knop kunt wijzigen.
 • POWER-modus: gebruikelijke werking van de tractieaandrijving, geen toerentalvermindering of beperkingen.
 • ECO-modus: in deze modus wordt de acceleratie afgeremd en de topsnelheid verlaagd. Bovendien wordt de volumestroom van de werkhydrauliek verminderd. Dit zorgt voor een langere acculooptijd en is ideaal voor licht tot middelzwaar opladen, transport en rijden op de weg.
Wielladers WL28e

Drukontlasting op het laadsysteem

 • De knop voor drukontlasting zit op een goed toegankelijke plek op het laadsysteem. Zo kunnen de verschillende hydraulisch aangedreven aanbouwdelen nóg sneller en efficiënter worden verwisseld. Dit functioneert zelfs bij een ingeschakelde ontsteking of lopende motor.
 • Bij de activering van de drukontlasting worden het 3e hydraulische circuit en eventueel aanwezige 4e hydraulische circuit of High Flow tegelijkertijd drukloos geschakeld en de hydraulisch aangedreven aanbouwdelen kunnen snel en veilig worden verwisseld.
Wacker Neuson wiellader WL28e elektrische aandrijving, studio

Krachtige elektrische aandrijving

 • Het vermogen van de machine komt overeen met het vermogen van de diesel aangedreven variant. Het e-aandrijfsysteem heeft dus geen vermogensnadelen ten opzichte van de conventionele dieselaandrijving.
 • In vergelijking met een machine op diesel heeft een elektrisch aangedreven machine een hogere productiviteit. Over het geheel genomen is de elektrische aandrijving efficiënter en effectiever dan de dieselaandrijving en is het bovendien een milieuvriendelijker alternatief.
Wielladers WL28e

Performance, waar en wanneer het nodig is

 • In de machine worden twee gescheiden elektro-motoren gebruikt: een voor de rij-aandrijving en een voor de aandrijving van de werkhydrauliek. Daardoor wordt het energieverbruik geminimaliseerd, omdat het motorvermogen alleen wordt aangesproken als dit ook werkelijk nodig is.
 • De elektromotor voor het aandrijfsysteem zorgt daarbij voor een dynamisch en krachtig rijvermogen van de machine. Dit is bij elke versnellingshandeling voelbaar en verhoogt zo het comfort voor de bestuurder.
Wacker Neuson wiellader WL28e recuperatie, toepassing

Terugwinning van energie door recuperatie

 • Het remsysteem wint energie terug door middel van zogenaamde recuperatie, waardoor de looptijd van de machine verder wordt verlengd.
Wacker Neuson wiellader WL28e lage emissies, toepassing

Lage emissies

 • Met een volledig elektrische machine zijn de werkzaamheden op de bouwplaats volledig vrij van CO₂-emissies. Dit is met name prettig voor mensen in de directe werkomgeving van de bouwplaats en voor de bestuurder zelf.
 • De geluidsemissies van een elektrisch aangedreven machine liggen aanzienlijk lager dan de geluidsemissies van een dieselmachine. Dit maakt werken in geluidsgevoelige omgevingen of 's nachts mogelijk.
Wacker Neuson wiellader WL28, Flat-Face hydraulische koppeling

Hydraulische Flat-Face-koppelingen

 • Eenvoudig vervangen van aanbouwdelen: de hydraulische Flat-Face-koppelingen kunnen eenvoudig worden gereinigd en zorgen voor minder verontreiniging in het gehele hydraulische systeem. Bij het koppelen van hydraulische slangen treedt nauwelijks lekkage op, zodat handen, de machine, het aanbouwdeel en de ondergrond schoon blijven.
 • Met de hydraulische Flat-Face-koppelingen kunnen aanbouwdelen ook onder druk worden gekoppeld, wat tijdbesparing betekent. Alle koppelingstypen zijn met hetzelfde paneel gemonteerd en zijn zo gemakkelijk toegankelijk.

Productaanvraag

*Verplichte velden