zero emission-bouwplaats in Barcelona: pionierswerk voor duurzame oplossingen

09. november 2022, 09:11

Nieuwe waterleidingen leggen in hartje Barcelona - dat kon zonder directe emissies en zeer geluidsarm met de zero emission-oplossingen van Wacker Neuson worden gerealiseerd.

Elektrische oplossingen consequent toegepast

Homs Rentals, een bouwmachineverhuurder uit Spanje, voorzag de uitvoerende bouwonderneming Sorigué van zero emission-producten van Wacker Neuson. “Het gaat om een van de eerste bouwprojecten in Spanje waarbij uitsluitend emissievrij werkende machines worden ingezet. De machines worden in het hele proces toegepast, van de sloop via het graven tot en met het vullen en verdichten,” zegt Marc Homs, Chief Financial Officer bij Homs Rentals. Op de bouwplaats werd bij wijze van test een Charging Box van Wacker Neuson gebruikt. Op dit mobiele laadstation konden de accu's van alle e-machines eenvoudig 's nachts of in de pauzes worden opgeladen. Zo is de bouwplaats volledig onafhankelijk van het stroomnet en zet nieuwe standaarden voor de emissievrije bouwplaats van de toekomst. Wacker Neuson bood ondersteuning bij de gehele procesplanning: van de selectie van de juiste machines en apparaten, hun aanbouwdelen en accu's, via advies over elektriciteitsbehoefte en aansluitvermogen, tot het best mogelijke gebruik van de Charging Box en het omgaan met tussenladingen.

Emissievrij werken: van breken tot vullen

Vervolgens verscheen de elektrische Zero Tail-graafmachine EZ17e ten tonele: de bestrating en de onderliggende betonnen afdekking werden met de hydraulische hamer opengebroken en het materiaal werd vervolgens verwijderd. Dankzij de hoogwaardige lithium-iontechnologie voldoet deze machine aan de hoge vereisten op het gebied van prestaties, duurzaamheid en robuustheid. Voor het materialtransport werden de bewezen wiellader WL20e en de wieldumper DW15e gebruikt. Nadat de werkzaamheden aan de waterleiding waren afgerond, werd de bodem met twee accutrilstampers AS50e en de trilplaat APS1340e verdicht. Alle verdichtingsapparaten van Wacker Neuson werden met dezelfde modulair inzetbare litium-ionaccu aangedreven. Deze accu is speciaal ontworpen voor het zware werk op de bouwplaats en levert voldoende energie voor alle werkzaamheden die een verdichtingsmachine op een gemiddelde werkdag moet uitvoeren.

Meer informatie via: www.wackerneuson.com/zeroemission

AS50e DW15e in Action
DW15e & EZ17e in action
Charging Box
APS1340e, DW15e and EZ17e in Action
AS50e DW15e in Action
DW15e & EZ17e in action
Charging Box
APS1340e, DW15e and EZ17e in Action
  1. 1
  2. / 5

Naar het volgende nieuwsbericht

APU3050e

#switchtogreen The complete zero emission package from Wacker Neuson