Main Navigation
Main Content

Een terugblik: het jaar 2019 bij Wacker Neuson in België, Nederland en Luxemburg

Voor Wacker Neuson komt een spannend Bauma-jaar ten einde. Naast de wereldwijd grootste beurs van bouwmachines stonden nieuwe ontwikkelingen op het gebied van emissievrije, innovatieve producthoogtepunten en digitale oplossingen dit jaar centraal.

Ook 2019 stond bij Wacker Neuson in het teken van klantgerichtheid, omdat de consequente benadering van de behoeften van de klant het middelpunt van de bedrijfsstrategie vormde.

Innovatief naar de toekomst

Om de klant innovatieve oplossingen te kunnen blijven aanbieden, die het werk van alledag vergemakkelijken, bindt Wacker Neuson zijn klanten al tijdens de ontwikkeling van nieuwe producten aan zich: bouwondernemingen, dealers, verhuurbedrijven en gebruikers worden regelmatig uitgenodigd deel te nemen aan zogenaamde "Voice of Customer"-bijeenkomsten. Hier kunnen zij feedback op producten in ontwikkelingsstadia geven. Op deze manier vloeien de kennis en praktijkervaring van de klant terug in het ontwikkelingsproces, waardoor de producten consequent in overeenstemming met de behoeften van de klant wordt doorontwikkeld. Zo onstonden ook de Dual View-dumpers die in 2019 werden geïntroduceerd. De modellen DV60, DV90 en DV100 met zes tot tien ton laadvermogen zetten nieuwe standaarden voor onbeperkt zicht in elke situatie, omdat de volledige zit- en bedieningsconsole 180 graden gedraaid kan worden om zo de kijk- en rijrichting te bepalen. Daarbij houdt de bestuurder in elke situatie een onbeperkt zicht op zijn werkomgeving.

Emissievrije bouwplaatsen in de binnenstad

In 2019 is de emissiearme serie van Wacker Neuson weer gegroeid. Zo breidt Wacker Neuson zijn innovatieve leiderschap op het gebied van alternatieve aandrijvingen verder uit. Het op de Bauma voor de eerste keer gepresenteerde accutrilnaaldsysteem van Wacker Neuson is een van de nieuwe toevoegingen op het gebied van emissiearme machines. Dankzij de accu-omvormerrugzak is het mogelijk om zonder voedingskabel te werken. Dit zorgt voor een nieuwe mate van bewegingsvrijheid en een groot bedieningscomfort voor de gebruiker bij de betonverdichting. De krachtige lithium-ionaccu levert energie voor een hele werkdag. Daarnaast horen sinds 2019 ook de elektrische wieldumper DW15e met een laadvermogen van 1,5 ton alsook de accu-aangedreven trilplaat AP2650e en de accutrilstamper AS60e tot het assortiment van emissievrije bouwmachines en -apparaten. De introductie op de markt van de volledig elektrische 1,5-ton-graafmachine EZ17e is momenteel in voorbereiding; in het voorjaar van 2020 zal de graafmachine beschikbaar zijn. Met dit brede productportfolio kan nu al een bouwplaats in de binnenstad volledig emissievrij - en zeer geluidsarm - worden bediend.

Beurshoogtepunten 2019: Bauma

2019 was een spannend beursjaar: in april vond de Bauma met 620.000 bezoekers plaats. De merken Kramer en Wacker Neuson stonden samen opgesteld op een oppervlakte van 6000 vierkante meter. Vooral de nieuwe producten van de emissievrije serie, die in het middelpunt van de vakbeurs onder het motto #electrifiedbauma stonden, zorgden voor een elektriserende ervaring. maar ook het reuzenrad bij de beursstand maakten vele duizenden bezoekers enthousiast. Daarnaast stonden digitale onderwerpen centraal, zoals de telematica-oplossing EquipCare.

Een succesvol jaar in België, Nederland en Luxemburg

In oktober van dit jaar werden klanten, plaatselijke autoriteiten en journalisten uitgenodigd voor een driedaags evenement in Amersfoort. Onder het motto #electrifiedbnetherlands stonden ook hier de emissievrije oplossingen van Wacker Neuson centraal. De minigraafmachine EZ17e, de accutrilstamper AS60e en de draagbare hogefrequentie-trilnaaldsysteem ACBe werden onder andere gepresenteerd. Bovendien kon Wacker Neuson op de beurs Matexpo in België de klant overtuigen. Samen met de handelspartners Compact Machinery stelde Wacker Neuson het brede productportfolio voor: centraal stonden verschillende emissievrije machines, de nieuwe Dual View-dumpers alsook andere compacte en bouwmachines.